PATCH 2020
WeloveCollette vzw

Draag groen uit solidariteit met cerebrale parese
Patch 2020

Beste sympathisant, politie, brandweer, militair, cipier, bewakingsagent

Om cerebrale parese (kort CP) of hersenverlamming onder de aandacht te brengen en de nodige fondsen te werven, verkopen wij de Collette Patch 2020. Prijs per stuk: 10 euro inclusief verzending via bPost.

10 euro inclusief verzending via bPost

De steunpatch werd speciaal ontworpen voor WELOVECOLLETTE VZW. Het volledige bedrag is dan ook ten voordele van dit goede doel. Elk jaar zal er een nieuwe patch worden ontworpen. Tip: steun elk jaar en verzamel ze allemaal! Meer info over WELOVECOLLETTE VZW kan u terugvinden op deze pagina.

Dit jaar – 2020 – is de patch groen. Groen is de kleur van hoop, leven, geluk én cerebrale parese. Ook het steunlintje of ‘green ribbon’ op de patch verwijst naar de aandoening. Centraal op de patch staat Collette (4), het gezicht van de WELOVECOLLETTE VZW. Zij heeft een groot hersenletsel aan de rechterkant van haar hersenen. Dit hebben we in beeld proberen te brengen dmv een robot. De robot is dan weer een verwijzing naar de staprobot (TRAINM) waarin Collette heeft leren stappen en nog steeds revalideert.

Scroll naar beneden voor meer info over Collette.

Eentje bestellen? Simpel!
  • Vul onderstaand bestelformulier in.
  • Stort 10 euro per patch ten gunste van Collette vzw op BE47 7360 6320 6880 met de vermelding “PATCH 2020”.
  • Wij sturen vervolgens op basis van uw gegevens (naam en adres) de patch(es) binnen de 5 werkdagen naar uw thuis.
Dankjewel om Collette haar goed doel te steunen!

En denk eraan: 6 OKTOBER 2020 is het wereld CEREBRALE PARESE dag.

Draag de patch die dag uit respect voor kinderen met cerebrale parese.

  • Prijs: 10,00 €
  • 0,00 €
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Collette

“Collette, een meisje van 4 jaar, liep ten gevolge van een herseninfarct bij de geboorte een groot hersenletsel op. Hierdoor heeft zij hersenverlamming (ook cerebrale parese of kort CP genoemd). Concreet houdt dit in dat zij moeilijkheden heeft bij het bewegen van de linkerhelft van haar lichaam. Zo is wandelen zeer moeilijk. Haar arm en hand kan ze amper bewegen, noch aansturen. Ze krijgt permanent sondevoeding. Sinds augustus 2019 heeft Collette een zware vorm van epilepsie ontwikkeld. Ze deed reeds verschillende levensbedreigende epileptische aanvallen waar de MUG telkens meer dan een half uur nodig had om haar er doorheen te helpen. Na een lange zoektocht naar geschikte medicatie is gebleken dat haar epilepsie niet onder controle te krijgen is. Een lange en zware zoektocht staat haar en de ouders nog te wachten…

Collette haar leven staat een groot deel in het teken van haar handicap. Het is een rugzak die ze meedraagt en altijd zal moeten blijven dragen. Desondanks blijft ze positief. Positief zijn én blijven is dan ook haar boodschap naar iedereen. We laten ons hoofd te vaak hangen. Terwijl we ons beter blijven focussen op de positieve dingen van het leven. Wat natuurlijk niet wegneemt dat Collette haar parcours énorm zwaar is, en er ook af en toe traantjes vloeien… Maar uiteindelijk moet ze weer verder. Blijven vechten en blijven volhouden!”

Deel deze pagina: