ALPACA PROJECT

Een beleving voor kinderen met cerebrale parese en het gezin
Alpaca Project

Inschrijven

Bent u ouder van een kind met cerebrale parese (CP) / hersenverlamming? Schrijf u dan in voor een Alpaca beleving!

Collette vzw tracht zich sinds de oprichting eind 2019 in te zetten voor kinderen met cerebrale parese (CP) of hersenverlamming. Zo doen we intensief aan ‘Cerebral Palsy Awareness’ of bewustwording van hersenverlamming en ondersteunden we reeds een aantal CP-gerelateerde projecten, instellingen en kinderen. In 2021 zijn we van start gegaan met een eigen project, nl. het Alpaca Project.

Collette (6) – het gezicht en de voorzitter in spé van WELOVECOLLETTE VZW – heeft haar hart verloren aan dieren. De ouders geloven dat dieren een bepaalde vorm van rust kunnen teweeg brengen. Ze geloven ook in therapie met behulp van dieren. De prikkels (zien-voelen-horen-ruiken) hebben volgens hen een gunstig effect op de verdere ontwikkeling van het kind. Verschillende wetenschappelijke studies tonen dit ook aan. Eind 2020 bezochten Collette en haar ouders voor een eerste keer een alpaca boerderij. Ze waren meteen onder de indruk en kwamen enorm tot rust tijdens het bezoek. Naar aanleiding van dit bezoek zijn zij op het idee gekomen om ook andere gezinnen dit te laten ervaren. In het voorjaar van 2021 zal Collette vzw in samenwerking met Epic Alpaca Farm Hoogstraten van start gaan met alpaca belevingen voor kinderen met cerebrale parese en het gezin. Binnenkort meer info! Ouders en of begeleiders van kinderen met cerebrale parese kunnen zich alvast registreren via onderstaand registratieformulier.

Bedrijven of sympathisanten die zich geroepen voelen om Collette vzw en bijgevolg het Alpaca Project mee te ondersteunen? Neem gerust contact op via info@welovecollette.be of surf naar www.steuncollette.be en steun.

Epic Alpaca Farm Hoogstraten

Eind 2019 besliste Ken, de oprichter van Epic Alpaca Farm, om samen met zijn gezin hun appartementen in Hoogstraten om te ruilen voor een huis in Meer. Met die verhuis kwam Ken zijn droom om ooit alpaca’s te houden als huisdier steeds meer ter sprake.

In de zomer van 2020 ging hij samen met zijn gezin naar alpaca’s kijken en nog geen 24 uur later kochten ze hun eerste drie alpaca’s. Begin september werd de wei bij boer Jef en zijn vrouw Ria hun nieuwe thuis, en even later ook die van Epic Alpaca Farm Hoogstraten.

Epic Alpaca Farm is een team met een groot hart voor dieren en de natuur.
Ze willen jullie maar al te graag laten ervaren hoe geweldig (hun) alpaca’s zijn!

Website