ALPACA PROJECT

Een beleving tussen de alpaca’s voor kinderen met een beperking

Collette vzw tracht zich sinds de oprichting eind 2019 in te zetten voor kinderen met cerebrale parese (CP) of hersenverlamming. Zo doen we intensief aan ‘Cerebral Palsy Awareness’ of bewustwording van hersenverlamming en ondersteunden we reeds een aantal CP-gerelateerde projecten, instellingen en kinderen. In 2021 zijn we van start gegaan met een eigen project, nl. het Alpaca Project.

Collette (8) – het gezicht en de voorzitter in spé van WELOVECOLLETTE VZW – heeft haar hart verloren aan dieren. De ouders geloven dat dieren een bepaalde vorm van rust kunnen teweeg brengen. Ze geloven ook in therapie met behulp van dieren. De prikkels (zien-voelen-horen-ruiken) hebben volgens hen een gunstig effect op de verdere ontwikkeling van het kind. Verschillende wetenschappelijke studies tonen dit ook effectief aan. Eind 2020 bezochten Collette en haar ouders voor een eerste keer een alpacaboerderij. Ze waren meteen onder de indruk en kwamen enorm tot rust tijdens het bezoek. Naar aanleiding van dit bezoek zijn zij op het idee gekomen om ook andere gezinnen dit te laten ervaren.

In 2022 startten we met het aanspreken van grotere groepen. Zo bezorgden we in de zomer van 2022 en 2023 een tiental leefgroepen van Reva Pulderbos een leuke dag tussen de alpaca’s. Ook in de zomer van 2024 zullen wij voor het derde jaar op rij een aantal (leef)groepen de mogelijkheid geven.

2022 REVA Pulderbos – 10 leefgroepen
2023 VIBO De Brem – 1 klas
2023 REVA Pulderbos – 4 leefgroepen
2023 Kinepraktijk De Toverstok – Zomerkamp
2024 Kinepraktijk De Toverstok – Zomerkamp
2024 REVA Pulderbos – 10 leefgroepen
2024 Pulmo-Revakamp – 2 groepen

Bedrijven of sympathisanten die zich geroepen voelen om Collette vzw en bijgevolg het Alpaca Project mee te ondersteunen? Neem gerust contact op via info@welovecollette.be of surf naar www.steuncollette.be en steun.

Inschrijven

Bent u ouder van een kind met cerebrale parese (CP) / hersenverlamming?
Schrijf u dan in voor een Alpaca gezinsbeleving!

Epic Alpaca Farm Hoogstraten

Eind 2019 besliste Ken en Karen om hun appartementen in Hoogstraten om te ruilen voor een huis in Meer. Met die verhuis kwam Ken zijn droom om ooit alpaca’s te houden als huisdier steeds meer ter sprake. Daarom beslisten ze in de zomer van 2020 om al eens te gaan kijken naar alpaca’s. Nog geen 24 uur later kochten ze meteen hun eerste drie alpaca’s.

In september 2020 werd de wei bij boer Jef en zijn vrouw Ria hun nieuwe thuis, en even later ook die van Epic Alpaca Farm Hoogstraten. Op 1 januari 2022 humden de alpaca’s hun eerste nieuwjaarsbrief op hun nieuwe stekje in Minderhout. Ken en Karen hun doel? Ook jullie laten ervaren hoe geweldig alpaca’s zijn!

Website