Vrije tijd en vakantie

Vrije tijd en vakantie
Kinderen & jongeren

Jomba
JOMBA staat voor: vakanties voor kinderen en JOngeren Met Bijzondere Aandacht.
Dat zijn jongeren met een fysieke of verstandelijke beperking, autisme, gedragsproblemen,
maar ook jongeren die net dat beetje extra aandacht nodig hebben, zoals jongeren die bedplassen.
Leeftijd: 6-30 jaar
http://www.kazou.be/jomba/jomba-home/

Hannibal
Hannibal is een initiatief van JKVG vzw, een organisatie van jongeren met en zonder beperking uit heel Vlaanderen.
Meer dan 250 vrijwilligers en 4 medewerkers zetten zich vol goesting in om kinderen en jongeren met een beperking een fijne vakantie te bezorgen.
Leeftijd: 6-30 jaar
https://hannibalvakanties.be/

Volwassenen

Project U/Turn
Project U/TURN vzw wil mensen met een beperking laten inzien dat een beperking geen beperking van het leven mag vormen.
Hoe doen we dat?
Door avontuurlijke en back to basics activiteiten te organiseren in binnen- en buiteland. Geen hulpmiddelen, geen aangepast vervoer, geen toegankelijk verblijfplaatsen wel een tentje in de vrije natuur. Iedereen helpt elkaar!
https://www.projectu-turn.com/nl

Samana
Het reisaanbod van Samana omvat vakanties en uitstappen die aangepast zijn aan de noden en wensen van mensen met een chronische ziekte en mantelzorgers. Je ontdekt er GROEPSVAKANTIES in binnen- en buitenland, alsook een aantal bedevaarten. Maar we zijn er ook voor mensen met een chronische ziekte die hulp of begeleiding nodig hebben om letterlijk of figuurlijk hun grenzen te verleggen. Samen met hen werken we VAKANTIES OP MAAT uit waarin ze ervaringen en vriendschappen met anderen kunnen delen en sociaal contact creëren.
https://www.samana.be/vakanties/

Wetravel2
Reizen is voor iedereen. Ook voor mensen met beperkingen. Het organiseren van een reis voor mensen met beperkingen brengt vaak echter heel wat moeilijkheden met zich mee. Om deze procedure voor de reiziger te vergemakkelijken, staat WeTravel2 voor u klaar. We zorgen voor toegankelijke transfers, hotels, vluchten,… Kortom: uw reis wordt van A tot Z geregeld. Aarzel dus niet en boek uw reis vandaag nog!