REVALIDATIE COLLETTE

Collette, een fantastisch meisje van 4 jaar met cerebrale parese en epilepsie

Kinesitherapie (Bobath)

Collette moet 4 tot 6 keer per week naar de kinesist. Het grootste deel wordt betaald door de mutualiteit. Ondanks dat blijft er per kinésessie een eigen aandeel van 15 euro zelf te betalen. Gezien het hoog aantal beurten loopt dit snel op. Vanaf september zouden nog maar 2 sessies per week (60min) terugbetaald worden. Om de Collette te blijven motiveren doen wij zowel kiné in de praktijk, op school als thuis in een aparte kamer waar het nodige materiaal werd voor aangekocht. Collette zal heel haar leven kiné moeten blijven, dus het is de bedoeling dat zij dit graag blijft doen.

Meer info

ABM

Anat Baniel Method

15, 16, 17 en 18 augustus komt Mike Waefler – Anat Baniel Method Practitioner – overgevlogen uit Amerika. Hij zal gedurende 4 dagen 2 maal per dag intensief therapie geven aan Collette. Helaas wordt deze therapie niet terugbetaald en kost deze voor 4 dagen (8 sessies) meer dan 1200 euro. De Anat Baniel-methode gebruikt beweging en bewustzijn als de belangrijkste hulpmiddelen om iemands functionele vaardigheden te ontwikkelen, te verbeteren of te herstellen. Het staat echter in schril contrast met conventionele fysiotherapeutische interventies en andere revalidatiebenaderingen die proberen om verandering rechtstreeks naar specifieke gewrichten of spiergroepen te brengen. In tegenstelling tot andere modaliteiten verschuift de Anat Baniel-methode de focus weg van de ‘probleemgebieden’ naar waar de oplossingen in werkelijkheid liggen, dit zijn de hersenen. Meer info: www.anatbanielmethod.com.

Meer info

TRAINM

Verbeteren van het stappatroon

Collette is nu bijna 3 jaar in behandeling bij TRAINM. TRAINM is een (neuro)revalidatiecentrum in Antwerpen dat kinderen en volwassenen met neurologische en orthopedische aandoeningen behandelt. Collette stapt wekelijks in een staprobot en oefent eveneens wekelijks haar arm -en hand coördinatie aan de hand van robotica. De resultaten zijn fenomenaal. Collette heeft enorm veel aan zelfvertrouwen bij het stappen gewonnen. Haar stappatroon (met spalken) is er énorm op vooruit gegaan. Aan de revalidatie bij TRAINM hangt – wegens geen tussenkomst van de mutualiteit – jammer genoeg een enorm hoog kostenplaatje. De intensieve therapie kost duizenden euro’s per jaar.

Meer info

Dolfijntherapie

Een unieke ervaring en een sprong vooruit

Collette volgde in februari/maart 2020 twee weken dolfijntherapie in het Curacao Dolphin Theraphy & Research Center. Dit centrum biedt een effectief therapieprogramma aan verzorgd door gekwalificeerde therapeuten in samenwerking met dolfijnen. Het programma is in handen van bevoegde en toegewijde therapeuten. Het complementeert en ondersteunt de traditionele therapie die patiënten thuis krijgen. De kostprijs voor een twee weken durende therapie bedraagt rond de 8000 euro. Dit enkel en alleen voor de therapie.

Meer info

Sondevoeding

Collette is volledig afhankelijk van sondevoeding. Een klein deel wordt betaald door de mutualiteit. Het grootste deel van de sondevoeding, maar alsook de huur van het apparaat, de sondes, en allerlei benodigdheden dienen zelf bekostigd te worden. Dagelijks dienen de leidingen van de sonde vervangen te worden door nieuwe.

MNRI

LOGOPEDIE