Wie verrast 7-jarige superheld met kaartje?

Nieuws Algemeen Wie verrast 7-jarige superheld met kaartje?

ZANDHOVEN / PULLE – Lander Mariën uit Pulle wordt maandag 7 jaar oud. Zijn familie roept op om de kleine held te bedelven onder de verjaardagskaarten, zodat hij die in zijn kamer in het Revalidatiecentrum in Pulderbos kan ophangen.

Eind januari, begin februari 2016, dansten er bij het invallen van de duisternis dagenlang kaarsjes in de straten van Pulle voor Lander. Wat begon in de huizen bij de buren in de Maalderstraat, verspreidde zich over heel het dorp, om de peuter van twee jaar en vier maanden oud die toen dagenlang voor zijn leven vocht, te steunen. Het jongetje werd plots ziek, maakte hoge koorts en kreeg stuipen, waarna hij drie weken in coma lag.

Lander moest opnieuw leren spreken en stappen toen hij wakker werd. Zijn lijdensweg was nog niet gedaan, want in april en oktober vorig jaar, kreeg hij opnieuw een epilepsieaanval. Van die eerste herstelde hij nog vrij snel, maar bij die tweede aanval vlak voor zijn 6de verjaardag werd zijn hersenstam geraakt.

“Vorig jaar verbleef hij op zijn verjaardag op intensieve zorgen”, zegt zijn opa Guido Dries. “Hij heeft toen opnieuw drie weken in coma gelegen en moest weer leren praten en zelfstandig eten. Lander zit in een rolstoel. We weten niet of hij ooit weer zal kunnen stappen.”

Om de dappere knul te belonen voor al zijn vechtlust, mag hij van het Revalidatiecentrum Pulderbos zijn verjaardag dit weekend thuis gaan vieren, in de knusse familiebubbel. Zijn fiere opa hoopt dat Lander een tsunami van verjaardagskaartjes mag ontvangen die hij nadien op zijn kamer in het Reva aan de muur kan hangen. Wie Lander een kaartje wil sturen, kan dat naar het adres Maalderstraat 14, 2243 Pulle. En wie dan toch in zijn pen kruipt, kan ook kleine Collette (4) uit Malle, die net als Lander in het Revalidatiecentrum verblijft, blij maken met een kaartje op het adres Vroente 9, 2390 Oostmalle, om haar muur in het Reva vol te hangen. Zij heeft CP en vecht tegen epilepsie.

Bron: kma, het Nieuwsblad

Ga naar het Nieuwsblad

Deel deze pagina: