Duivenverkoop voor Collette (4) levert 12.980 euro op: “Een recordbedrag”

Nieuws Collette vzw Duivenverkoop voor Collette (4) levert 12.980 euro op: “Een recordbedrag”

MALLE – De verkoop van duiven en duiveneieren van Jurgen Mertens (36) uit Malle heeft maar liefst 12.980 euro opgeleverd. De cheque in een schitterende ballonnencreatie kwam de duivenmelker vrijdag overhandigen aan dorpsgenoot Collette (4), een meisje met hersenverlamming en epilepsie. “Deze schenking is een recordbedrag voor vzw Collette”, aldus de papa van Collette.

In 2019 organiseerde hobbyduivenmelker Jurgen voor het eerst een duivenveiling voor het goede doel. Via zijn connecties in de duivenmelkerswereld kon hij 28 loten verzamelen. De 3.000 euro opbrengst werd gedoneerd aan Feestvarken vzw.

Het bleef niet bij een eenmalige actie. Ook in 2020 besloot Jurgen zich in te zetten voor het goede doel. Deze keer voor Collette. Net als Collette gaan zijn zoon Luca en dochter Sienna naar Immaculata in Oostmalle. Het verhaal van Collette was Jurgen dan ook bekend. Ze werd geboren met een cerebrale parese, een zwaar hersenletsel door een herseninfarct bij de geboorte. Haar rechter hersenhelft is voor zeventig procent beschadigd, haar linkerzijde is verlamd. Daar kwamen in 2019 nog epilepsieaanvallen bovenop.

Haar ouders richtten vzw Collette op, met als doel de revalidatiekosten van hun dochter te betalen, maar ook te informeren over hersenverlamming en kinderen met dezelfde aandoening te ondersteunen.

Naar Taiwan voor 2.500 euro
Voor een schattig meisje met een ontwapenende lach wilden heel wat duivenmelkers maar al te graag hun steentje bijdragen. Terwijl er vorig jaar 28 duiven(eieren) geveild werden, waren dat er deze keer maar liefst 74. “We mikten op een 7.000 euro. Het is uiteindelijk een pak meer geworden: 12.980 euro. Per duif gemiddeld 184 euro”, vertelt Jurgen tevreden. “De duif van Eddy Janssens uit Zandhoven is zelfs voor 2.500 euro verkocht aan een bieder uit Taiwan, na een opbodstrijd met een Duitser. Als de coronamaatregelen het toelaten, zal de duif dus richting Azië opgestuurd worden.”

Speciaal voor Collette werd er niet zomaar een cheque overhandigd. Quirit uit Oostmalle, de huiscartoonist van Gazet van Antwerpen, ontwierp een tekening met een lama en een duif, waarop het totaalbedrag te lezen was. De cartoon zat vastgekleefd in een grote ballon, gesponsord door lokale bloemenwinkel Cocoon. Terwijl het originele omhulsel Collette intrigeerde, waren de ouders vooral onder de indruk van de grote som. “Een serieus hart onder de riem. Dankzij initiatieven als dat van Jurgen zijn projecten als ons Alpaca Project mogelijk”, reageert haar papa.

Fel vermagerd
Momenteel gaat het minder goed met Collette, die binnenkort vijf jaar oud wordt. “Ze ziet bleek, is moe en is fel vermagerd. Dat is nieuw voor ons. Volgende week volgt een nieuwe hersenscan. Begin februari hopen we meer duidelijkheid te hebben. Vermoedelijk wordt het een operatie, maar er wordt dus nog onderzocht welke ingreep het meest aangewezen is.”

Bron: emz, HLN

Ga naar HLN

Deel deze pagina: