Knuffelen met de alpaca’s op Alpacafarm Hoogstraten:

“Ziva is mijn dikke vriend”
Nieuws Collette vzw Knuffelen met de alpaca’s op Alpacafarm

HOOGSTRATEN – Ken Herrijgers en zijn vriendin Karen Kenis openden eind vorig jaar hun Alpacafarm Hoogstraten en organiseerden dit weekend voor het eerst een opendeurdag. Het werd een overdonderend succes met honderden bezoekers. Vooral voor de kinderen was het geweldig om tijdens de voedermomenten in kleine groepjes mee de wei in te mogen. Ken en Karen zorgden ook voor een aantal optredens.

Het begon een jaar geleden met een handvol alpaca’s, maar ondertussen is de bende al fel uitgebreid. Met tien zijn ze ondertussen waaronder twee kleintjes die nog maar pas geboren zijn. De kleinste is amper enkele dagen oud. Die moet nog een naam krijgen, maar is het al flink gewoon geraakt. Voor Atiq was het na de geboorte even spannend, want hij had een vreemd gezwel op zijn rug en is geopereerd. “Hij is gelukkig goed hersteld”, vertellen Karen en Ken. “Het is een grote deugniet, want hij plaagt al naar hartenlust de anderen. We zijn wel blij dat hij het gehaald heeft.” Atiq stal ook de harten van de vele bezoekers. “Het is een hele lieve en heel nieuwsgierige alpaca”, zegt een van de aanwezige kinderen. “En hij eet al flink van de korreltjes die we hem gaven.”

Afspraak
Ondanks het bij momenten mindere weer, werd het zaterdag en zondag een stormloop. De parking in de wei was zelfs te klein waardoor er geparkeerd moest worden op de naburige parking van De Mosten. “Zo’n opkomst hadden we echt niet verwacht, maar we zijn er ontzettend blij mee. We konden jammer genoeg niet iedereen altijd vrij in de weide laten gaan, want dat zou ook te stresserend zijn voor onze vriendjes, maar mensen zijn natuurlijk altijd welkom om in alle rust en in kleine groep uitgebreid kennis te maken.”

Voor de 5-jarige Maartje was het een blij weerzien met Ziva, een van de grotere alpaca’s. “Vorige keer had hij wel meer haar, maar het is heel leuk want Ziva knuffelt heel graag. Het is echt wel mijn dikke vriend. We komen zeker terug.”

Alpacafarm Hoogstraten heeft sinds begin dit jaar ook een samenwerking met de vzw Colette. Die zet zich in voor kinderen met cerebrale parese (CP) of hersenverlamming. Zo doen ze intensief aan bewustwording van hersenverlamming en ondersteunen ze al een aantal CP-gerelateerde projecten, instellingen en kinderen. In 2021 zijn wij samen met hen van start gegaan met een eigen project. Sinds begin 2021 biedt Collette vzw samen met Ken en Karen een ontspannende alpacabeleving aan voor kinderen met cerebrale parese en de rest van hun gezin.

Alle info op www.alpacahoogstraten.be

Bron: Toon Verheijen, HLN

Ga naar HLN