Pastacrashen om Collette (5) en haar lotgenootjes te steunen

Nieuws Collette vzw Pastacrashen om Collette (5) en haar lotgenootjes te steunen

Oostmalle – Malle en omgeving gaat dit weekend massaal ‘pastacrashen’. De vzw WeLoveCollette verkocht 1.764 verse spaghetti’s om Collette (5) uit Malle en haar lotgenootjes met cerebrale parese (hersenverlamming) te steunen.

Vorig jaar werd bij de eerste editie van Mevrouw Spaghetti 1.317 spaghetti’s verkocht. Nu werden er nog ruim 400 meer gereserveerd. Een deel wordt aan huis geleverd of opgehaald, maar wie voor de totaalervaring kiest kan zijn portie opeten in het sprookjesachtig groen pop-upterras van Mevrouw Spaghetti in de tuin van VTZ Catering aan de Lierselei 40, vlakbij domein de Renesse. Zoals Sonja en Hendrik Madou-Van Camp uit Zoersel vrijdag al deden. “We leerden Collette en haar ouders kennen op een vorige benefiet. We vinden fantastisch wat ze doen voor hun kindje, en de tuin is prachtig aangekleed, met al die bloemen.”

Er zijn nog enkele spaghetti’s over, dus wie zaterdag of zondag nog wil langskomen is welkom zolang de voorraad strekt. Anders kan je er terecht voor een drankje om te steunen.

Collette onderging dit voorjaar in maart een hemisferectomie waarbij haar linker- en rechterhersenhelft werden ontkoppeld. Met als hoofddoel de epilepsie te stoppen die de kleuter het voorbije jaar sterk achteruit deed gaan, ook cognitief.

“De eerste onderzoeken zijn veelbelovend”, zegt Collettes papa. “De epilepsie lijkt onder controle. Al zijn we pas volgend jaar zeker. Het letsel moet minstens een jaar herstellen. Met haar linkerarm en -hand kan ze niet veel meer. Collette is blind geworden aan de linkerkant. Maar we merken wel dat ze opnieuw gelukkiger is, weer kan genieten en lacht.”

Collette moet wel levenslang therapie krijgen. Ze revalideert in Pulderbos, waar ze vanaf september twee uurtjes per dag naar de ziekenhuisschool zal gaan. Langer kan niet, omdat ze snel moe is en nog veel slaapt. Sinds kort oefent ze ook weer met de staprobot bij TrainM in Antwerpen. Alles samen zit het gezin met 20.000 kosten per jaar die niet terugbetaald worden. Bovendien steunt WeLoveCollette via het alpacaproject ook andere kinderen met hersenverlamming.

Redenen genoeg dus om Mevrouw Spaghetti te steunen, net zoals ook al veel Malse bedrijven doen. Zo sponsort slagerij De Tram het gehakt, Aardbeien Malle (Goossens) de groentjes, Delhaize de pasta en IC Solutions de website.

Bron: Kristin Matthyssen, GVA

Ga naar GVA