Zieke Collette (4) krijgt onverwacht bezoek van de brandweer:

“We wilden haar in de bloemetjes zetten”
Nieuws Collette vzw Zieke Collette (4) krijgt onverwacht bezoek

GENT – De vierjarige Collette lijdt aan de hersenverlamming cerebrale parese. Momenteel ondergaat ze een hersentherapie in het UZ Gent. Omdat het dinsdag de Werelddag van cerebrale parese is, kreeg ze onverwachts bezoek van de Gentse brandweer om haar een hart onder de riem te steken.

Op zes oktober vieren we de Werelddag van de cerebrale parese. Dat is een type aandoening waarbij kinderen moeilijk kunnen bewegen door een hersenbeschadiging die gebeurde voor het eerste levensjaar.

De vierjarige Collette uit Antwerpen lijdt aan cerebrale parese en epilepsie. Dat laatste is een gevolg van de cerebrale parese en daarom ondergaat ze momenteel een hersentherapie in het UZ Gent.

Dinsdagmorgen werd ze verrast door de Brandweerzone Centrum. “Een van onze medewerkers kent haar gezin goed”, zegt woordvoerder Alisa Coessens. “Omdat het dinsdag de Werelddag van cerebrale parese is, wilden we haar in de bloemetjes zetten.”

Brandweerhelm en speelgoedwagen

Een brandweerwagen ging naar het UZ Gent. De brandweermannen lieten de ladder van de wagen omhoog om zo naar haar te zwaaien. Daarna brachten ze haar nog een bezoekje op de kamer. “Collette was heel verrast door onze actie. Ook kreeg ze enkele cadeautjes waaronder een brandweerhelm en speelgoedwagen.”

De vierjarige Collette heeft naast haar een hersenverlamming ook epilepsie. Voor haar levenslange revalidatie werd WELOVECOLLETTE vzw. opgericht. Mensen die willen steunen kunnen meer informatie vinden op www.steuncollette.be.

Bron: Simon Dekaezemaker, het Nieuwsblad

Ga naar het Nieuwsblad