ANDREW DUBOWSKY

Een inspiratiebron voor UNK-voetbal
Nieuws Inspiratie Andrew Dubowsky

Iedereen kan inspiratie putten uit een quote of een film. Maar vaak komt het van een persoon. Andrew Dubowsky is dat voor het ganse UNK-voetbalteam.

Het leven is niet altijd gemakkelijk geweest voor Andrew Dubowsky. Hij werd geboren met hersenverlamming. Hierdoor kan hij zijn benen beperkt gebruiken. Ondanks dat, is hij zeer gedreven en gemotiveerd om ervoor te gaan in het leven.

“Ik merkte dat ik niet anders ben dan wie dan ook. Ik kan net als iedereen meedoen en gewoon lol hebben”, zegt Dubowsky. “Het heeft heel veel voor mij betekend om sport in mijn leven te hebben.”

Voor het UNK-voetbalteam en Lineback Sal Silvio is hij een inspiratie voor iedereen die hem ontmoet.

“We zien Adrew elke dag op het veld. Hij mist geen enkele oefening”, zegt Silvio. “We geloven in zijn kunnen en trachten samen met hem alle obstakels te overwinnen.”

Tijdens de lentegame van de Lopers gaf het team Andrew iets dat hij nooit zal vergeten, een kans om een ​​touchdown te scoren in een écht Loper-uniform.

“Dat was geweldig. Het betekende ontzettend veel voor mij, want het is mijn droom altijd geweest om quarterback te zijn”, zegt Andrew. “Ik heb altijd naar veel medestudenten en professionals opgekeken. Gewoon in die endzone kunnen komen. Dat betekende énorm veel voor mij.”

Andrew zegt dat veel mensen zijn hele leven al aan hem twijfelden, maar hij laat zich hierdoor niet afleiden. Hij kiest ervoor om zijn leven te leven en er écht alles uit te halen.

“Geef nooit op. Hoe moeilijk het ook wordt, het zit niet in mijn DNA om gewoon te stoppen. Ik zal altijd blijven vechten!”, zegt hij. ‘Er zullen altijd obstakels zijn, maar ik zal er altijd voor blijven vechten en zo dingen voor elkaar krijgen.”

Andrew is ondertussen afgestudeerd. Zijn droom is om voetbalcoach in de universiteit te worden.