JUSTIN GALLEGOS

Een professionele hardloper met cerebrale parese
Nieuws Inspiratie Justin Gallegos

Er zijn een paar dingen veranderd in het jaar sinds Justin Gallegos bij Nike tekende, waardoor hij de eerste professionele atleet met hersenverlamming (CP) onder de vleugels van het bedrijf werd.

De video waarin Nike hem een ​​verrassingscontract voorlegde, leverde honderdduizenden views op en leverde hem berichtgeving op in elk mediakanaal. Van Good Morning America tot Sports Illustrated, twee gekende Amerikaanse mediakanalen.

De 21- jarige senior van de University of Oregon liep zijn tweede halve marathon in Eugene in 1:56:36 , waarbij hij zijn persoonlijk record verbeterde en zijn doel van twee uur breken bereikte.

De prestatie leverde hem een ​​pluim op van een andere ervaren atleet, Eliud Kipchoge. De wereldrecordhouder marathon geeft nu regelmatig commentaar op Gallegos’ social media posts. Hij is ook te zien met één van Gallegos’ felgroene CP-Awereness armbanden – gegraveerd met zijn Instagram @zoommagic en #StrongerEveryMile – in zijn eigen feed .

Maar terwijl Gallegos zich voorbereidt op zijn marathondebuut in Chicago, verankeren een paar constanten hem.

Eén daarvan is Gallegos’ vader Brent, die met hem meedraait sinds hij bij het langlauftteam kwam tijdens zijn eerste jaar van de middelbare school, zal tijdens de race aan zijn zijde blijven. (Het is ook de eerste marathon voor de oudere Gallegos, een voormalige sprinter en polsstokhoogspringer.)

Metallica geldt nog steeds als een van de favoriete bands van Justin. Hij wendde zich tot hun deuntjes – en afleveringen van zijn favoriete podcast, The Joe Rogan Experience – voor een mentale boost door lange, eenzame kilometers.

Hij is ook trouw gebleven aan zijn missie, die aansluit bij die van Kipchoge: ‘Bewijzen en tonen dat we allemaal grenzeloos kunnen zijn’, vertelde Justin aan Runner’s World . ‘De enige limiet die we hebben, is onze geest.’

Vallen – en weer opstaan

Cerebrale parese, een neurologische aandoening, beïnvloedt Justins gang en spraak. Toen hij op de middelbare school de droomde om voetballer te worden, overtuigde zijn vader hem ervan dat cross country minder risico zou opleveren. Daarom namen ze contact op met de coach en Brent vergezelde zijn zoon voor ongeveer 90 procent van zijn training.

‘Zo is het begonnen,’ zei Brent. ‘Hoe hij zijn hardlopen op de middelbare school heeft afgemaakt. De staat opende voor hem het eerste jaar ooit een paralympische afdeling. Hij rent en doet mee en wordt staatskampioen op de 400 meter. ”

Toen Justin voor het eerst begon te rennen, sleepten en draaiden zijn voeten naar binnen, waardoor hij vaak viel. Na verloop van tijd – op de middelbare school en toen hij afstudeerde en lid werd van de Running Club van de University of Oregon Club – verbeterde de sport zijn kracht en coördinatie. Af en toe valt hij nog steeds, tot zijn frustratie.

Bron: Runnersworld.com.