België – Australië 0-2

Voetbalman zet dankzij Duvel 25€ opzij voor het goede doel
Nieuws Matchverslagen België – Australië

België – Australië? Was de laatste wedstrijd van de Rode Duivels niet begin deze maand tegen Schotland? Tuurlijk dat!

Voetbalman ging gisteren eens lekker vreemd. Dinsdag gereageerd op een wedstrijd op de Duvel Facebookpagina en woensdag met een gratis ticket op weg naar het hockey in Wilrijk.

De Belgian Red Lions deden vorige zomer wat hun voetballend equivalent niét kon: wereldkampioen worden!

Ze namen het op tegen de Australiërs, die net onder België op nummer 2 plaatsnemen op de wereldranglijst. Een echte wereldmatch dus, en ik mocht er bij zijn 🥳

Aan de Wilrijkse Pleinen werd een mooie match afgeleverd. Toegegeven, ik snapte er geregeld niks van. De lijnen, manier van hernemen bij foutballen, groene kaarten, … Maar wel super om mee te maken. Een, naar mijn mening, mak België in de eerste helft mocht rusten met een 0-1 achterstand.

Tijdens de rust toch maar een Duvelke gescoord, uiteraard. Tessa Wullaert liep er ook rond met haar gevolg, en het was een fijne drukte.

De tweede helft kende een woelig verloop. De Belgen waren sterk en drukten de Aussies regelmatig achteruit, hadden de kansen op de gelijkmaker maar kwamen telkens net tekort. En dan zag de speaker zijn kans om op het voorplan te komen.

Een apocalyptische regenval maakte dat de wedstrijd tijdelijk gestaakt werd. De speaker beantwoordde dat met wat beatboxen, een korte zangstonde met “It’s raining men ..”, sprak de bezoekende fans toe: “Australian fans, welcome to Belgiuuuuuuuuuuuum! This is Belgian weather! We are used to this, woohoo!” Hij kwam nog even het veld op om een Mexican wave in te zetten, maar dat sloeg slechts matig aan.

Tijd voor hockey! In rampzalige toestanden haalden de Belgen nog alles uit de kast om op gelijke hoogte te komen, maar zoals bij het cliché viel het doelpunt aan de andere kant: 0-2.

Ondertussen had ik mijn topplaats op de eerste rij gewisseld voor een lege stoel enkele rijen achter mij, zodat ik niet geheel zeiknat de auto terug in moest.

Straten stonden blank, de vrouw des huizes belde me dat er een brandalarm was afgegaan en om 01:30 viel ik net niet terug in slaap toen ik onze tien maanden oude dochter haar fles melk achterover liet kappen.

Hockey, eindelijk eens niet van in de zetel, maar dankzij de producent van het goddelijke gouden bier gewoon eens vanop de eerste rij naast het veld. Topervaring!

Bedankt Duvel! ❤️