FC Oxford Hemiksem – KFC Wintam-Eikevliet 0-4

Voetbalman zet dankzij KFC Ranst 5€ opzij voor Collette vzw
Nieuws Matchverslagen FC Oxford Hemiksem – KFC Wintam-Eikevliet

Typische setting op zondag. Vroege shift werken en dan rechtstreeks naar één of ander voetbalveld in de buurt. Twee weken geleden al, maar de kleine spoken hier in huis lieten weinig ruimte om zelfs een klein verslag te maken. Soit.

De keuze viel op FC Oxford Hemiksem. Een op het eerste zicht toffe, familiale club waar plezier voorop staat. Ze hebben een leuk onderkomen, met een oude overdekte zittribune. Veel poutrels om het dak te ondersteunen, wat me altijd aan Everton denken. Daar zat ik ooit in de tribune met een poutrel voor mijn neus, waardoor ik het ene doel niet kon zien .. Mag gezegd, het waren vuile zitjes met vooral betonstof. Achter de tribune en 1 doel gaf het stadion een echte grauwe Engelse aanblik. Magazijnen of industrie doken achter de stadionmuren omhoog. Just the way I like it. Fijn stadion!

De nazomerzon bracht tof best wat toeschouwers op de been. De bubbels waren iets groter dan verwacht, maar het gaf een mooie aanblik. FC Oxford Hemiksem noemen zich ‘The boys in green’. Zo zag ik in de 18e minuut een speler in een groen shirt de 1-0 maken. Kordate afwerking, alleen voor doel. Tien minuten later hoor ik een telefonerende fan zeggen dat het 0-1 staat, voor Wintam .. Huh?

Na een half uur heb ik door dat ik voor de verkeerde ploeg aan ’t supporteren ben. Ik steek het op het vroege opstaan.

De wedstrijd is an sich gelijk opgaand, maar de uitploeg is een pak efficiënter dan Oxford. We gaan rusten bij 0-2, uiteindelijk zullen de bezoekers uit Bornem met 0-4 gemakkelijk hun eerste competitiewedstrijd van het seizoen winnen. Toffe voetbalnamiddag, Oxford bezoek ik zeker nog eens weer.

Bedankt FC Oxford Hemiksem! 👊💚⚽️