K. Racing Emblem – KSK Oelegem 2-2

Voetbalman zet dankzij K. Racing Emblem 5€ opzij voor het goede doel
Nieuws Matchverslagen K. Racing Emblem – KSK Oelegem

De drie laatste wedstrijdbezoeken brachten me in het zonnige Regenboogstadion, het gezellige Freethielstadion en het illustere Astridpark. Afgelopen zaterdag mocht ik echter terug naar het geweldige amateurvoetbal, niet naar een stadion maar naar ‘de terreinen van’: de terreinen van Racing Emblem.

Zo goed als een thuismatch, tweewekelijks gooien we onze lege glaspotten in de glascontainers naast de velden van de Racing, en lonkten we altijd even naar de, toen nog, onbekende speelvelden.

Zaterdag namen de blauwwitten het op tegen K.Oelegem S.K.. In deze wedstrijd voor de Beker van Antwerpen hoopte ik alvast op wat doelpunten en ‘een rustig matchke langs de lijn’.

Twee dagen voordien vroeg ik aan de thuisclub of ze het project Voetbalman wilden steunen. Het behoefde weinig tijd voor hen om te reageren: “Natuurlijk! De steun van familieclub K. Racing Emblem heb je!” Helden 🍀

De velden van Racing Emblem liggen midden in het groen. Er waren zelfs waarschuwingsborden voor de befaamde processierups. Even dacht ik er aan om alle bomen een dikke knuffel te geven, om zo de aankomende werkweek te ontlopen, maar ik herinnerde me dat de symptomen ervan toch niet echt lekker zijn. Ik paste er toch maar voor.

De match ging gezapig van start, naast het veld was er meer animo door de steeds maar aangroeiende buggyclub. Een familieclub is het wel, er wordt zichtbaar werk gemaakt van de nieuwe generatie ‘Emblemmers’.

Rond het half uur valt het eerste doelpunt. Een rustige wedstrijd in de warmte, een thuisdoelman die veel last had van z’n had of pols. Iemand naast de lijn wil zijn doelman van een brace voorzien, maar de keeper bedankt: “Als ‘k mijn handschoen uitdoe, ik krijg ‘m niet meer aan. Zo dik staat m’n hand.“. Kerel keepte de wedstrijd wel uit, straffe ket.

In de laatste minuut voor rust valt de 1-1 na corner. Een billijk gelijkspel voor beide teams.

Na rust moeten we wachten tot 6 minuten voor affluiten alvorens het derde doelpunt valt. Niet geheel onverwacht scoort Oelegem via een mooie aanval langs de linkerkant.

Onder impuls van centrale middenvelder ‘Kamal’, onvermoeibare tank op het middenveld van Emblem, komt de thuisclub toch nog op gelijke hoogte. Een strak aangesneden vrije trap wordt door een ingevallen speler aan de tweede paal binnen gekopt. Lekker!

Familieclub Emblem is gelegen aan de Sint-Gummaruskapel. Volgens de overlevering sloeg Sint Gummarus indertijd op deze plaats zijn staf op de grond, waarna er een bron ontstond. Ondertussen is het een beschermd monument en één van de trekplijsters van Emblem.