KFC De Kempen – KSK ’s Gravenwezel-Schilde 2-0

Voetbalman zet dankzij KFC De Kempen 8€ opzij voor Collette vzw
Nieuws Matchverslagen KFC De Kempen – KSK ’s Gravenwezel-Schilde

Allright. Vorige wedstrijd is bijna een week geleden. Na mijn eerste oproep een tijdje geleden bracht quizkampioen Kevin Dierckx de mensen van KFC De Kempen met me in contact. Een heel hartelijk contact, lieve mensen daar in de kempen.

Ik koos de wedstrijd tegen ’s Gravenwezel-Schilde uit, en alle voortekenen voor een lekkere match waren aanwezig. Een ‘klein stresske’ op matchdag omdat ik pas laat kon vertrekken, de GPS heel de rit qua aankomstuur rond 19:27 schommelde, de match om 19:30 begon en het oranje lichtje van de bijna lege dieseltank al twee dagen knipperde. Heerlijk als je de auto dan in het bos kan parkeren om 19:25 én je zelfs de aftrap nog haalt. Of ik nog aan een tankstation zou geraken na de match zonder pechverhelping, only God would know.

KFC De Kempen is een fusieclub tussen de vroegere teams van VC Tielen en KVV Lichtaart Sport, in 2007. O.a. Cisse Severeyns en Cliff Mardulier trokken in het verleden de geelblauwe outfit aan.

Het Staf Janssenstadion toonde zich een lekkere oldskool bak om voetbal te beleven. Het vele groen rondom het veld is prachtig, de inkompoort met het hout en dakpannen atypisch maar knap. Ik werd heel amicaal welkom geheten, kocht wat lootjes voor de tombola en kon me direct verlekkeren aan 22 spelers die er met volle goesting invlogen.

Aan de ene kant een imposante zittribune, aan de andere zijde overdekte staanplaatsen. De thuisploeg claimde het balbezit, de tegenstrever speelde veel directer. Rond de dertigste minuut barstte de wedstrijd helemaal los, met de ene kans na de andere voor de thuisploeg. Pas in de 37e minuut brak De Kempen de ban, 1-0.

Ondertussen was ik aan de praat geraakt met een medewerker van de club. De man die zei in te staan voor de koffie en de afwas vertelde dat hij zelf zware hersenschade had opgelopen na een ongeval met de fiets toen hij 15 jaar was. Hersenschade die hem nu nog steeds achtervolgt in het dagelijkse leven. Ik zag vooral een levenslustig man die zich inzette voor de lokale sportclub. Goeie vent!

Sportief viel vooral de nummer drie van de thuisclub op. Een inschuivende, voetballende centrale verdediger die aan de basis lag van de 1-0.

De match ging nadien alle kanten uit. Een afgekeurd doelpunt van De Kempen, de thuisdoelman die van het veld werd gestuurd na een handsbal buiten de zestien, de ingevallen reservedoelman die bijna de 1-1 inluidde door de bal door de handen te laten glippen, de ref die ondanks aandringen voor penalty van zijn lijnrechter de bal toch net buiten de 16 meter legde, de 2-0 vijf minuten voor tijd gevolgd door een trap op de lat van de uitploeg en afsluiten deden we met een ouderwets opstootje.

Een wedstrijd die zo goed als alles had, ik heb me goed geamuseerd bij deze mooie club!

Bedankt KFC De Kempen! 🍀❤⚽️