KV Mechelen – Sint Truiden 1-2

Voetbalman zet dankzij KFC De Kempen 17€ opzij voor Collette vzw
Nieuws Matchverslagen KV Mechelen – Sint Truiden

De Maneblussers van de Kaavee tonen zich telkens weer van hun beste kant als er voor het goede doel iets gevraagd wordt. Ook hier, een gratis ticket om de wedstrijd tegen de Limburgers van Sint Truiden? ‘Tuurlijk manneke!’

Zo vertrok ik thuis op ’t gemak, want Mechelen ligt bij de spreekwoordelijke deur. Alles relax, tot ik de Mechelse binnenstad inreed. File links, file rechts, alle parkeerplaatsen ingenomen, keren en een andere straat proberen was ook bijna onmogelijk, … Avondspits om 20u00, ’t is eens iets anders. Ik reed langs ’t water, langs de oude gevangenis, .. en uiteindelijk kon ik me aan de achterkant van het stadion ergens parkeren. De wedstrijd was al enkele minuten bezig, ik voelde de bui al hangen en hoopte geen doelpunt gemist te hebben.

Ticket opgehaald, plaats gezocht, en het dient gezegd, dit Mechelen boeit de mensen. ’t Is tijd om de tribune achter het andere doel uit te bouwen, de supporters zakken in grote hoeveelheden af naar ’t stadion ‘Achter de Kazerne’.

‘k Zag er ooit mijn eerste wedstrijd. KV Mechelen – RSC Anderlecht. Het was toen nog een sterrenslag met bij de thuisclub spelers als Preud’homme, Clijsters, Albert, Emmers, Ingesson, Bruno Versavel, Cisse Severeyns en Wilmots. Bij de club uit Brussel speelden kleppers als Filip De Wilde, Luis Oliveira, Michel De Wolf, Degryse, Nii Lamptey en Luc Nilis. Dat de wedstrijd tegen STVV deze clash niet zou evenaren leek me logisch, toch werd het een intense wedstrijd, bol van spanning.

William Togui maakte voor KV het openingsdoelpunt. Verdiend! KV Mechelen verzuimde nadien om de match dood te maken, al werd het ook niet steeds geholpen door de mannen in het busje. De VAR maakte overuren in Mechelen. Dat brak hen zuur op want tien minuten voor het einde van de wedstrijd prikte de onvermijdelijke Yohan Boli tegen. De aanvaller was al heel de match aan het zagen en klagen, betrokken bij enkele opstootjes en werd zwaar op de korrel genomen door het fanatieke thuispubliek. Zijn doelpunt zorgde uiteraard voor een brede grijns op zijn gezicht. Helemaal werd het klaar toen Japanner Suzuki iets later de 1-2 aantekende. STVV kwam gek, bij Mechelen stonden ze er verbijsterd naar te kijken.

De roodgelen beschikken over een fanatiek publiek dat de spelers naar voren kan duwen. Het was dan ook jammer dat coach Vrancken aanvallende spelers uit de basis hield. Igor De Camargo, Dante Vanzeir, Geoffrey Hairemans en vooral Nikola Storm hadden de Kaavee toch extra punch kunnen geven. Die extra ingebouwde zekerheid, nein nein nein!

Het AFAS-stadion Achter de Kazerne toonde zich echter wederom een leuke plaats om als neutrale voetbalsupporter te vertoeven. Veel volk, goeie sfeer en als het sportief ook een beetje spookt …

Bedankt KV Mechelen! 🍀❤⚽️