Ranst – KFC Sint-Lenaarts 3-2

Voetbalman zet dankzij KFC Ranst 8€ opzij voor Collette vzw
Nieuws Matchverslagen Ranst – KFC Sint-Lenaarts

De eerste wedstrijd sinds 22-02-2020. Iets later maakte Koning Voetbal op alle hoofdpagina’s plaats voor covid-19, en werd wedstrijden bijwonen een tijdelijke utopie.

Starten mocht ik in Ranst. Hun Sportcentrum mocht ik in het verleden reeds twee maal bezoeken, het is dicht bij huis en een leuke familiale club. De bezoekers kwamen uit Sint-Lenaarts.

Beker van België, Ranst als eersteprovincialer tegen Sint-Lenaarts uit de derde afdeling VV. De uitspelende groengelen waren favoriet, en verlekkerden zich al op de volgende ronde. Daarin hoopten ze zich te kunnen meten met Hoogstraten VV, in wat een echte burenclash zou worden.

De wedstrijd begon rustig. Sint-Lenaarts vooral zoekend in het uitvoetballen en rekenend op een individuele klasseflits van de aanvallende spelers, de thuisploeg met een sterk georganiseerd blok en intenties om via de flanken aan te vallen.
In minuut 14 klom de thuisploeg op voorsprong na een imaginaire strafschop waarbij de groengele verdediger gewoon de bal speelde. Proper binnengetrapt, doelman kansloos.

De truitjes van Ranst vielen toch wel in de smaak. De geblokte rood-witte shirts deden me denken aan de legendarische truitjes van de Kroatische nationale elf.

In de 24e minuut een dramatische inspeelpass van de rechtsachter van Sint-Lenaarts, dodelijke omschakeling bij Ranst en 2-0. Dolle vreugde bij de thuisploeg, vertwijfeling bij Sint-Lenaarts.

Het zou een dag van strafschoppen worden, want de 2-1 viel snel. Mourad, geweldige speler, trapte feilloos binnen. Sint-Lenaarts werd dominanter, Ranst hield het veld goed klein.

Er waren diverse ingangen, deuren gesloten. In de kantine was een stuk afgesloten. Er waren aanduidingen waar bubbels konden samentroepen, … Marc Van Ranst zou fier geweest zijn.

Na rust een dominanter Sint-Lenaarts, maar tot uitgespeelde kansen kwam het amper. Heel klein veld, fysiek sterke tegenstander die in haar eigen kansen geloofde en een sterke pressing op de mate legde. Rond de 60e minuut ging Ranst hoog en aanhoudend druk zetten, wat resulteerde in een prachtige 3-1.

De groengelen uit Sint-Lenaarts konden er te weinig tegenover zetten. Te weinig kwaliteit en overleg op aanvallend vlak.
In de 83e minuut laaide de hoop voor de uitploeg weer op, wanneer Bevers aangetikt werd in de 16-meter en de lijnrechter zeer kordaat, hard met zijn vlag stond te wapperen om penalty aan te geven. De ref negeerde hem tot ontsteltenis van alles wat groen en geel een warm hart toedraagt.

Drie minuten later trapte Mourad een geweldige vrije trap via de vingertoppen van de doelman tegen de dwarsligger. De daarnet genegeerde lijnrechter staat tot ieders verbazing wederom te wapperen met zijn vlag. Nadat de scheidsrechter ging luisteren, mocht Mourad de 3-2 scoren via de stip. Zeer merkwaardige fase.

Verder kwam KFC Ranst amper nog in de problemen, en mag het met de scalp van KFC Sint-Lenaarts, volgende week verdiend verder bekeren.