VV Sliedrecht – Roda ’46 5-2

Voetbalman zet dankzij Voetbalvereniging Sliedrecht 5€ opzij voor het goede doel
Nieuws Matchverslagen VV Sliedrecht – Roda ’46

Voor ‘het goede doel’, inderdaad. Niet langer doorkruis ik voetballand voor het Kinderkankerfonds vzw, maar binnenkort zal aangegeven worden naar waar de relatieve opbrengsten gaan. Ik kan al verklappen dat het een ge-wel-dig nieuw doel is 🍀

De wedstrijd dan. Match op dinsdag, pas maandag laat een bericht gestuurd naar de mensen van Sliedrecht of ik welkom was op hun leuke Sportpark De Lockhorst. Binnen de vijf minuten positief antwoord van voorzitter Kees Verhoef, and on we go. Tof!

Daar waar we in België het clubvoetbal al even achter ons lieten, worden er in Nederland nog volop promotiewedstrijden gespeeld. In de halve finale voor promotie naar de Hoofdklasse was Roda Leusden de tegenstander van de blauwwitte ‘Baggeraars’.

De Lockhorst toonde zich een heel leuke plaats. Mooi gelegen in ’t groen, de ijzeren poort met de clubnaam, overal blauwwitte vlaggetjes, een oldskool kantine die me deed denken aan een bruin café, truitjes aan het plafond, een leeuw getooid in blauw en wit, een lekkere hoofdtribune en een wel heel vriendelijke man in de ticketboot. Ik kreeg naast een gratis ticket ook een programmagids met extra info over deze mooie club.

De uitclub had een dertigtal boefjes bij, die met lekker bengaals vuur, tromgeroffel en serieuze bommetjes de gewichtigheid van de wedstrijd aantoonden.

Sliedrecht de betere ploeg, zonder echt vele uitgespeelde kansen. Roda ’46 was daarentegen heel efficiënt, en wiste met twee treffers de openingsgoal van de thuisclub uit bij rust.

Tijdens de pauze werd het sportpark omgedoopt tot een Schlagerarena, wat ik altijd wel lust. Django Wagner en André Hazes verzorgden de sfeer.

Na rust was het snel duidelijk dat Sliedrecht haar suprematie in doelpunten ging uitdrukken. Dennis Verhoef (familie van de voorzitter?) scoorde maar liefst 4 maal en het moet gezegd, er waren pareltjes bij. Eindstand 5-2, de Belgen op dat moment 1-0 voor tegen de Schotse Highlanders en nadien uitgediept naar 3-0.

Lekkere voetbalavond.

Bedankt Voetbalvereniging Sliedrecht! ❤️ Veel succes in de finale 👊