Waasland-Beveren – Club Brugge K.V. 1-3

Voetbalman zet dankzij W-B Community €15 opzij voor het goede doel
Nieuws Matchverslagen Waasland-Beveren – Club Brugge K.V.

Ein. De. Lijk. Terug officiële matchen met inzet. De vorige competitie zijn we al lang vergeten (als Anderlechtfan, ook gewoon lekker opportunistisch ..), de nieuwe was vrijdag gestart.

Ik dankzij de community werking van Waasland-Beveren een ticket kunnen scoren voor de staanplaatsen achter doel. Staanplaatsen, mijn lievelingsplaatsen.

De hittegolf was voorbij. Ook ein-de-lijk. Regen en koelere temperaturen zorgden ervoor dat de kledijvoorschriften onduidelijk werden. Daar waar ik nog in volle zomeroutfit richting de Freethiel trok, zag ik bij aankomst mensen met truien, jassen, lange jeansbroeken maar ook in ‘marcellekes’, korte broeken en ‘teensletsen’. Allemaal bijzaak natuurlijk, wij komen voor de voetbal.

Parkeren ging vrij gemakkelijk, en de weg naar het stadion werd ingekleurd door hevige gezangen. Hey Jude en Let it be galmden door de boxen, de fans zongen lustig mee. Niet verkeerd om zo het stadion te betreden. Wanneer ik de treden bestijg van de tribune achter doel voel je de nervositeit, de spanning van de nieuwe competitie die voor de deur staat.

“Is de ploeg al klaar? Komt er nog versterking? Direct een grote tegenstander op bezoek, krijgen we ineens een bakje vol of gaan we stunten?”

Er is een goede opkomst, de staantribune zit lekker volgepakt wanneer de match in gang gefloten wordt.

Ik schrijf wel ‘match’, maar eigenlijk was het dat nooit. In de eerste helft kwam de thuisclub nog op voorsprong via een VAR-moment. Strafschop voor een handsbal aan de andere kant van het veld, we zagen er niks van waar we stonden, maar vonden het natuurlijk wel leuk dat Forte de bal tegen de Brugse netten trapte. Het eerste ‘schuimbekmomentje’ voor de Bruggelingen in de nieuwe competitie. De 1-1 viel net voor het einde van de eerste helft, via hetzelfde VAR-scenario.

Club Brugge was echter veel te sterk voor dit Waasland-Beveren, en gaf best een goede indruk. De voorhoede met Dennis – Okereke – Danjuma, net daarachter Vanaken en Vormer, hiermee ga je in België altijd voor de titel. De hand van Clement was ook al zichtbaar met lekker aanvallende intenties, Beveren stond de hele wedstrijd in de verdrukking.

Bij Waasland-Beveren toch enkele positieve punten met het debuut van Xian Emmers, een lekker ballende Koita en een doelman die uitvoetballend wel heel slecht was, maar enkele deftige ballen uit z’n doelvlak ranselde.

Gezellige sfeer in een leuk stadion. Mits enkele aankopen moet Waasland-Beveren kunnen overleven in 1A, maar het zal toch met de billen dichtgeknepen zijn. Brugge? Die zijn klaar om samen met Genk de favorieten rol op te nemen.

Bedankt Waasland-Beveren! 💙💛
Bedankt W-B Community! 💙💛

PS: de foto’s trekken op niks, wil je een deftig beeld van de Freethiel, dan trek je er best zelf eens naartoe 😁😎✌️