Duiven en duiveneieren voor Collette (5)
geveild voor 14.600 euro
SCHILDE/MALLE – 119 weggeschonken duiven en duiveneieren uit heel Vlaanderen zijn zondag in Schilde voor 14.593 euro geveild ten voordele van Collette (5) uit Oostmalle en haar lotgenootjes met hersenverlamming. Wellicht kan hobbyduivenmelker Jurgen Mertens uit Schilde samen met zijn collega’s Robert Agten uit Hechtel (Limburg) en Jan Hasaert uit Oudenaarde (Oost-Vlaanderen) ongeveer 12.400 euro opbrengst schenken aan WeLoveCollette vzw.
Na de online veiling kreeg iedereen zondag tijdens de zaalverkoop in het duivenlokaal op Rozenhoek in Schilde nog de ultieme kans om het hoogste bedrag te overbieden. Een vijfentwintigtal geïnteresseerden waren afgezakt. De duurste duif was die van Eddy Janssens uit Zandhoven. Die ging van de hand voor 700 euro. Een beestje van Jurgen en zijn vader Ludo bleek toch ook 100 euro waard te zijn. De duivenmelkers lieten net als vorig jaar hun groot hart zien. Antonio Wijnings uit Wuustwezel kocht zelfs zijn eigen duif voor 35 euro. “Door corona kende de zaalverkoop een magere opkomst. Desondanks was het weer een geslaagde editie”, aldus Jurgen.
Rond 16 uur kwam Collette samen met haar mama en papa op bezoek. Het levenslustige meisje ging meteen kijken naar de duiven, die ze met veel plezier aaitjes gaf. “Ze is momenteel heel gelukkig. Dat is het belangrijkst voor ons. Sinds haar hersenoperatie heeft ze – voor zover wij hebben kunnen zien – geen epilepsie meer gehad. Haar medicatie is al een klein beetje afgebouwd. Een hersenscan gaat deze week bekijken of dat de epileptische activiteit beïnvloedt”, vertelt haar papa. “Momenteel revalideert Collette nog in Pulderbos. Daar krijgt ze veel therapie. Ook wij gaan nog een keer per week met haar naar de staprobot. Ze volgt daarnaast nog een sessie gespecialiseerde kinesitherapie. De steun van een benefiet als deze blijft dus welkom. Door corona staan de inkomsten voor vzw’s ook wel op een laag pitje. Nochtans hopen we binnenkort ons alpacaproject open te trekken naar alle kinderen met een beperking.”
Bron: Ewoud Meeusen, HLN